Sega preispituje planove o “dosadnoj” blockchain igri: Bloomberg

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Sega je odlučila da zadrži svoje najpopularnije franšize, poput Sonic The Hedgehog, od blockchain igara trećih strana.
  • Takođe je privremeno odložila planove za razvoj svojih vlastitih blockchain igara, prema suizvršnom direktoru Shuji Utsumi.

Japanski video igrački div Sega, nekadašnji entuzijasta za blockchain igre, smanjuje svoj interes za sektor koji se borio od kripto bikovskog tržišta 2021. godine, kada su igre za zaradu poput Axie Infinity postale popularne.

Sega je odlučila da zadrži svoje najpopularnije franšize, poput Sonic The Hedgehog, od blockchain igara trećih strana kako bi sprečila devalvaciju sadržaja. Prema suizvršnom direktoru Shuji Utsumi, kompanija je takođe privremeno odložila planove za razvoj svojih vlastitih blockchain igara, kako je izjavio u intervjuu za Bloomberg.

Opisujući igranje u igrama za zaradu kao “dosadno”, Utsumi je takođe upitao njihovu zabavnu vrednost, pitajući se “Koja je svrha ako igre nisu zabavne?”

Utsumijevi komentari predstavljaju značajan pomak za firmu koja je, zajedno sa konkurentima poput Square Enix-a, Bandai Namco-a i Ubisoft-a, postala početni validatori za blockchain Oasys usmeren na igre prošle godine.

NFT-ovi i manje poznate franšize i dalje su u igri

Uprkos opreznom stavu prema blockchain igrama, Sega i dalje namerava da dozvoli spoljnim partnerima da koriste svoje manje poznate likove iz Three Kingdoms i Virtua Fighter za nezamenjive tokene (NFT). Takođe će ponuditi svoje manje franšize nekoliko nadolazećim blockchain igrama i nastaviti da ulaže u srodne projekte, rekao je Utsumi, dodajući da tehnologija ostaje korisna i da je Sega otvorena za veće uključivanje u budućnosti.

“Za većinu ljudi u video igračkoj industriji, ono što zagovornici blockchaina kažu može zvučati pomalo ekstremno, ali tako je uvek bilo s prvim pingvinom. Nikada ne smemo ih potcenjivati”, dodao je Utsumi.

Međutim, Utsumi je bio oprezniji u vezi sa primenom web3 tehnologije u “super igri” inicijative Sega – kolekciji velikobudžetnih online multiplayer igara koje će se lansirati 2026. godine. “Istražujemo da li će ova tehnologija zaista zaživeti u ovoj industriji”, rekao je.

Prošlog meseca, Utsumi je odbacio glasine o tome da će Microsoft preuzeti Segu.