Hakovani su Twitter nalog Fondacije Aptos kako bi se promovisao lažni airdrop.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Izgleda da je hakiran Twitter nalog Aptos Foundation-a, pri čemu počinioci promovišu lažni airdrop.

Izgleda da je hakiran Twitter nalog Aptos Foundation-a, pri čemu odgovorni usmeravaju ljude ka lažnom veb sajtu koji nudi mogućnost učešća u lažnom airdrop-u.

Lažni post se odnosi na airdrop na Ethereum blockchain-u. Twitter nalog direktora Aptos-a, Mo Shaikh-a, takođe izgleda da je hakiran kao deo pokušaja prevare.

Aptos Labs je brzo objavio upozorenje na Twitter-u, savetujući ljude da ne klikću na link koji vodi ka ubedljivom, ali lažnom veb sajtu gde se korisnici podstiču da kliknu na dugme “claim” koje zatim prikazuje QR kod sa ciljem prevare ljudi da povežu svoj novčanik.

“Dobili smo zvaničnu komunikaciju od Aptos Foundation-a da je @Aptos_Network hakovano.” piše u postu. “Poslednji tvit u vezi sa $APT airdrop-om je lažan. Molimo vas NE angažujte se sa tim tvitom ili pruženim linkom.”