HashKey Exchange dobio prvu licencu u Hong Kongu

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • HashKey Exchange postao je prvi u Hong Kongu koji je dobio licencu prema novom režimu grada, koji je pokrenut kao deo planova da postane globalni centar za kriptovalute.

HashKey Exchange, azijska finansijska grupa za kriptovalute, postala je prva kompanija u Hong Kongu koja je dobila licencu prema novom licencnom režimu grada, koji omogućava platformama za trgovanje kriptovalutama da pružaju usluge maloprodaje.

HashKey, koji se prethodno prijavio za dobrovoljni program licenciranja u gradu, je unapredio svoje licence tipa 1 i tipa 7 i sada mu je dozvoljeno da pruža usluge maloprodaje investitorima u gradu, objavljeno je na njihovom Twitter nalogu u četvrtak.

Dodela licence dolazi samo dva meseca nakon što je Hong Kong pokrenuo novi režim licenciranja za pružaoce usluga virtuelnih sredstava VASP 1. juna u pokušaju da postane globalni centar za kripto industriju.

Kripto ambicije Hong Konga

Dok susedna Kina nastavlja da sprovodi zabranu kripto transakcija na kopnu kao deo šire akcije koja je počela u septembru 2021. godine, Hong Kong je ove godine otvorio vrata za kripto kompanije – čak je i podstakao banke da sarađuju s njima.

U oktobru, vlasti Hong Konga su objavile niz političkih izjava o kriptovalutama s ciljem jačanja svoje pozicije kao globalnog finansijskog centra. U decembru, Zakonodavno veće Hong Konga je usvojilo amandman kojim se uvodi potpuni režim licenciranja za pružaoce usluga virtuelnih sredstava.

Ranije su HashKey i OSL bili jedine dve licencirane berze u gradu kao deo ranijeg dobrovoljnog programa vlasti.

Prema novim pravilima, platforme za trgovanje kriptovalutama moraju dobiti licencu da bi pružale usluge maloprodaje investitorima u gradu.

Studija vlade Hong Konga objavljena u junu pokazala je rastuću zabrinutost zbog zaostajanja Hong Konga za svojim istočnoazijskim i zalivskim konkurentima u pogledu razvoja web3 tehnologije.


Izvor: The Block