Pala cena akcija PayPal-a

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Cena akcija PayPal-a je pala za 7% tokom produženog trgovanja juče.
  • Prilagođena operativna marža kompanije za plaćanja je bila ispod očekivanja.

Kvartalna operativna marža PayPal-a nije zadovoljila investitore juče, što je dovelo do pada cene akcija za 7% tokom produženog trgovanja – iako su izvršni direktori američkog giganta za plaćanja izrazili optimistična očekivanja za kraj godine.

“Kada razmišljamo o drugoj polovini godine, u trećem kvartalu i dalje ćemo videti pritisak na performanse marže transakcija”, rekla je privremena finansijska direktorka Gabrielle Rabinovitch analitičarima, dodajući: “U četvrtom kvartalu očekujemo poboljšanje”.

Prilagođena operativna marža PayPal-a za drugi kvartal 2023. godine iznosila je 21,4% – ispod prognoziranih 22% – zbog usporenog rasta brendiranih proizvoda usled povećane konkurencije od strane Apple-a i drugih.

Dan Schulman, izvršni direktor PayPala – čiji je odlazak u penziju najavljen u februaru – takođe je krivicu za usporavanje rasta elektronske trgovine svalio na inflaciju, ali veruje da se usporavanje inflacije ponovo “ubrzava”.

Kompanija očekuje da će nadmašiti procene analitičara za prihod i dobit po akciji u trećem kvartalu.

PayPal Ventures je predvodio prikupljanje sredstava u iznosu od 52 miliona dolara za pružaoca digitalnog novčanika Magic u maju – istog meseca kada su kripto sredstva korisnika PayPala dostigla 943 miliona dolara.


Izvor: The Block