Hong Kong se nada boljoj saradnji web3 industrija

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko

  • Član zakonodavnog saveta Hong Konga, Džoni Ng, izjavio je lokalnim medijima da se nada da će biti više razmena talenata u polju web3 tehnologije sa kopnenim delom Kine.
  • “U Šangaju takođe postoje digitalne berze imovine. Pitam se da li će ove berze koje su licencirane u Hong Kongu za trgovanje virtuelnom imovinom moći da budu povezane sa berzama u Šangaju u budućnosti”, rekao je on.

Član zakonodavnog saveta Hong Konga, Džoni Ng, izjavio je da se nada da će biti istražene mogućnosti povezivanja digitalnih platformi za imovinu u gradu sa digitalnom berzom za imovinu u Šangaju. Za to vreme, Hong Kong nastavlja da bude promovisan kao rastući globalni centar za web3 tehnologiju.

Džoni Ng, član zakonodavnog saveta Hong Konga, izjavio je u intervjuu za kineski medij The Paper da se nada da će biti više saradnje između web3 industrija u Hong Kongu i Šangaju.

“Šangaj je finansijski centar naše zemlje i domaćin je mnogim izuzetnim finansijskim preduzećima. Kroz program povezivanja berzi Šangaja i Hong Konga, berze akcija ova dva grada su bez problema povezane”, rekao je Ng.

“U Šangaju takođe postoje digitalne berze imovine. Pitam se da li će ove berze koje su licencirane u Hong Kongu za trgovanje virtuelnom imovinom moći da budu povezane sa berzama u Šangaju u budućnosti. Zaista se nadam da će biti razgovora o ovim aspektima u budućnosti”, dodao je on.

Pokretanje web3 tehnologije u Hong Kongu

Kina je zabranila sve transakcije kriptovalutama u septembru 2021. godine. Trgovina vezana za nezamenjive tokene izdatih od strane kineskih NFT firmi i dalje je aktivna. Neke digitalne platforme za imovinu na kopnu i dalje nude ono što nazivaju “digitalnim kolekcionarstvom”.

Za razliku od šireg obračuna sa kriptovalutama na kopnu, Hong Kong je ove godine otvorio vrata za kripto firme – čak je i podsticao banke da sarađuju s njima.

U oktobru, vlasti Hong Konga su objavile niz političkih izjava o kriptovalutama s ciljem jačanja svoje pozicije kao globalnog finansijskog centra. U decembru je zakonodavni savet Hong Konga usvojio izmenu kojom se uvodi potpuni režim licenciranja za pružaoce usluga virtuelne imovine.

Samo juče, HashKey i OSL postali su prve dve berze koje su dobile dozvole za pružanje usluga maloprodajnog trgovanja prema novom režimu licenciranja Hong Konga koji je počeo 1. juna.

Pratite naš blog i pronađite nas na Telegramu.


Izvor: The Block