Huobi suosnivač Jun Du kupuje 10 miliona CRV

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Osnivač Curve-a, Michael Egorov, prodaje velike količine CRV-a kako bi izbalansirao svoju veliku poziciju kredita koja bi mogla uticati na više DeFi protokola ako bude likvidirana.
  • Suosnivač Huobi-a, Du Jun, potvrdio je da je kupio 10 miliona CRV-a.

Suosnivač Huobi-a, Jun Du, kupio je 10 miliona curve tokena (CRV) za 4 miliona dolara od osnivača Curve-a, Michaela Egorova, koji i dalje pokušava da smanji svoju poziciju rizičnog kredita.

Du je prvobitno tvitovao da želi da kupi 10 miliona CRV-a po ceni od 0,40 dolara, trenutnoj tržišnoj ceni za više vanberzanskih transakcija između Egorova i raznih kripto pojedinaca. Du je potvrdio putem Twitter DM-a da je kupio ove tokene i da je zaključao tokene kao veCRV (što daje pravo glasa na Curve platformi u zamenu za zaključavanje tokena na određeno vreme).

Zaključaću ih barem godinu dana i nadam se da će Curve postajati sve bolji i bolji,” rekao je.

Na Twitteru je dodao da podržava Curve na isti način kao što je podržao BendDAO kada je imao krizu likvidnosti. Rekao je, “Trenutne teškoće su samo privremene, a industrija će biti zdravija ako je podržimo zajedno.”

Du je izvršni direktor New Huo Tech-a, platforme za digitalnu imovinu, i suosnivač i GP u web3 fondu ABCDE.

Održavanje kredita na platformama za pozajmljivanje

Egorov nastavlja da prodaje CRV tokene kako bi ojačao svoju poziciju kredita. Ima više kredita na različitim DeFi platformama za pozajmljivanje, uglavnom za pozajmljivanje stabilnih novčića koristeći CRV kao kolateral. Samo na Aave-u, pozajmio je 56 miliona dolara stabilnih novčića uz 149 miliona CRV-a kao kolateral.

Trenutno je njegov ”health rating” poboljšan na oko 1,67 ili više na ovim platformama. Ipak, postoji rizik da, ukoliko bi cena CRV-a pala dovoljno nisko, bi njegove pozicije mogle biti likvidirane, potencijalno ostavljajući ove platforme sa dugom. Ovaj problem je ozbiljniji jer uključuje tako veliki deo CRV snabdevanja.

Do sada je Egorov prodao 72 miliona CRV-a — prema analitičarki Nansen, Sandri Leow — raznim stranama uključujući osnivača Tron-a, Justina Sun-a, kripto trgovca DCFGod-a i suosnivača Mechanism Capital-a, Andrew Kang-a.

Aave Chan Initiative je takođe predložio na Aave governance forumu da njihova trezorska sredstva treba da kupe do 2 miliona CRV-a, koje bi mogli zaključati kao veCRV tokene na period do četiri godine.

Ostale kripto analize.


Izvor: The Block