Istorijska presuda u slučaju XRP mogla bi naterati SEC da se nagodi sa Coinbase-om, kaže profesor prava hartija od vrednosti.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Profesor prava o hartijama od vrednosti J.W. Verret analizira nedavnu presudu o XRP-u i implikacije koje bi mogla imati na slučaj Coinbase protiv SEC-a

Epizoda 65 Sezone 5 The Scoop-a snimljena je sa Frankom Chaparom iz The Block-a i vanrednim profesorom prava na Pravnom fakultetu George Mason i bivšim članom Savetodavnog odbora Komisije za hartije od vrednosti i berze SAD J.W. Verretom.

Poslušajte ispod i pretplatite se na The Scoop na Youtube-u, Apple-uSpotify-uGoogle Podcasts-uStitcher-u, ili bilo gde drugde gde slušate podkaste. Molimo vas da šaljete povratne informacije i zahteve za izmenu na [email protected].


Profesor J.W. Verret predaje korporativno i hartije od vrednosti pravo i finansijsko računovodstvo na Pravnom fakultetu George Mason.

 U ovoj epizodi, Verret analizira nedavnu presudu o Ripple-ovom XRP token-u koja zaključuje da “Ripple-ova programatska prodaja XRP-a ne predstavlja ponudu i prodaju investicionih ugovora”.

Pored pružanja određene regulatorne jasnoće za kripto imovinu, Verret takođe tvrdi da će odluka suda u slučaju XRP značajno poboljšati šanse Coinbase-a u njihovom sudskom sporu protiv SEC-a.

Sadržaj:

1:05 – Presuda suda o XRP-u

6:00 – Ponovno uvrštenje XRP-a na Coinbase-u

7:15 – Coinbase protiv SEC-a

9:55 – Da li će SEC postići nagodbu?

12:08 – Apelacioni sud

13:04 – Novi predsednik SEC-a

14:06 – Neregistrovane hartije od vrednosti

15:00 – Doktrina o ključnim pitanjima

16:22 – Kripto zakonodavstvo

17:00 – Partijska politika

20:40 – Spot Bitcoin ETF

22:05 – Završne misli