Kevin Rouzov a16z podržani Moonbirds pokreće 200-dnevno otkrivanje nove kolekcije.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Sa kolekcijom Mythics od 20.000 komada, Proof Collective se trudi da zadrži interesovanje kolekcionara NFT-a za brend.
  • Izlazak dolazi skoro godinu dana nakon prvog pominjanja u avgustu 2022. godine.
  • Prosečna prodajna cena za Moonbirds NFT-ove je pala za oko deset puta u odnosu na cenu kada su prvi put pušteni u prodaju.

Nakon gotovo godinu dana pripreme, Proof Collective je konačno spreman da otkrije sledeću fazu razvoja koja se nadovezuje na nekada slavni Moonbirds NFT brend.

Kompanija je najavila da danas počinje izdanje kolekcije od 20.000 komada pod nazivom Mythics. Najnovija verzija Moonbirds brenda će započeti sa izdanjem 100 novih NFT-ova, a svakog dana će biti pušteno još 100 tokom najmanje 200 dana, izjavio je Proof.

Proof, koji vodi suosnivač i izvršni direktor Kevin Rose i koji je podržan od strane vodećeg kripto investitora a16z, prvi put je izdao svoju kolekciju Moonbirds PFP non-fungible tokena u aprilu 2022. godine. Tokom prvog meseca, kolekcija je generisala gotovo 485 miliona dolara prodaje, pri čemu je svaki NFT dostizao prosečnu cenu od preko 30.000 dolara, prema CryptoSlam!.

Kao i ostatak NFT tržišta, interesovanje za Moonbirds je značajno opalo, sa prodajnim obimom od nešto manje od 1,2 miliona dolara u junu, takođe prema CryptoSlam!. Prosečne prodajne cene za Moonbirds su se smanjile za skoro deset puta u odnosu na prethodne vrednosti. Prošlog meseca je jedan Moonbirds NFT prodat po prosečnoj ceni od oko 3.850 dolara, prema CryptoSlam!.

Elite NFT brendovi nastavljaju sa izgradnjom

Kao i druge vrhunske kolekcije poput Bored Ape Yacht Club, Azuki i Doodles, Proof se nada da će podstaći angažman zajednice i prodaju putem nastojanja da obogati osnovno intelektualno vlasništvo dodatnim brend pričama. Proof takođe ima za cilj da produži interesovanje za novu kolekciju sa jedinstvenim planom izdanja, ili “sporim puštanjem”, novih NFT-ova.

“Stvarno se trudimo da pružimo našoj zajednici novo iskustvo koje povezuje Proof ekosistem i proširuje priču koja je započela sa Moonbirds”, rekao je Rose u saopštenju.

Za razliku od Oddities, još jedne Moonbird iteracije koja je puštena mesec dana nakon prvobitne kolekcije, Mythics predstavlja “pravi nastavak” Moonbirds, prema osobi upućenoj u stvar. Proof je prvi put spomenuo eventualno izdanje Mythics u avgustu prošle godine.

Twitter objava iz Moonbirds zajednice

“Duboko smo se zagledali u priču ovog sveta koji smo gradili”, rekao je Justin Mezzell, suosnivač i glavni proizvodni direktor Proof Collective-a. “Bilo nam je važno da stvorimo uzbudljivo, zabavno iskustvo.”