Korisnici Coinbase platforme u četiri države više neće moći da stave dodatna sredstva na staking.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Klijenti u četiri države više neće moći da ulažu dodatnu imovinu na Coinbase-u, firma je saopštila u blogu. 

Coinbase je saopštio da će maloprodajni klijenti u četiri države više neće moći da dodaju nove resurse na svoj staking proizvod dok se vode brojni pravni postupci. 

Deset država – uključujući Alabamu, Kaliforniju i Nju Džerzi – podnele su tužbe protiv berze kako bi zaustavile svoj staking program u svojim jurisdikcijama nakon tužbe Komisije za hartije od vrednosti i berze protiv firme u junu.

SEC i nekoliko država tvrde da proizvod predstavlja neregistrovanu ponudu hartija od vrednosti. Coinbase tvrdi da staking nije hartija od vrednosti, tvrdeći da je “osnovni deo osiguravanja funkcionisanja kriptoekonomije za stotine miliona korisnika širom sveta”.

Firma je bila u kontaktu sa zakonodavcima u nekoliko država kako bi zadržala svoj staking program za sve korisnike, ali Kalifornija, Nju Džerzi, Južna Karolina i Viskonsin će zahtevati od firme da prestane sa obradom dodatnih staking resursa za klijente.

“Kripto koji je bio staked pre izdavanja ovih naloga ostaje nepromenjen,” rekla je kompanija u petak u blog postu. “Pogođeni klijenti su dobili e-mail sa više informacija specifičnih za njihovu državu, a svi klijenti mogu posetiti naš Centar za pomoć da saznaju više o ovim akcijama i promenama koje ćemo sprovesti u narednim nedeljama u ovim četiri države.”

Coinbase staking usluge će normalno funkcionisati u drugim državama

Coinbase-ove staking usluge će normalno funkcionisati u drugim državama u kojima se vode postupci. 

“Staking nije neki egzotičan ili složen finansijski proizvod,” rekla je kompanija.

“Zapravo, to nije finansijski proizvod uopšte,” nastavila je. “Bilo da korisnik stakeduje samostalno ili putem usluge kao što je naša, oni ostaju vlasnici svog kripta u svakom trenutku. Za razliku od pozajmljivanja, na primer, ne postoji rizik da će zajmoprimac propustiti da vrati novac, jer osnovni kripto ostaje u čuvanju od početka do kraja.”