Larry Fink iz BlackRock-a kaže da će kriptovalute prevazići bilo koju valutu.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • CEO BlackRock-a, Larry Fink, ponovo je pohvalio kriptovalute u petak, samo nedelju dana nakon što je istakao ulogu bitkoina kao vrste “digitalnog zlata”.
  • “To je međunarodna imovina”, rekao je u intervjuu za CNBC.

CEO BlackRock-a, Larry Fink, ponovo je pohvalio kriptovalute u petak, samo nedelju dana nakon što je istakao ulogu bitkoina kao vrste “digitalnog zlata“.

“To je međunarodna imovina”, rekao je u intervjuu za CNBC, referirajući se na kriptovalute u širem smislu. “Ima vrednost koja se razlikuje od drugih klasa imovine, ali što je još važnije, zbog svoje međunarodnosti, prevazići će bilo koju valutu.”

“Ako samo pogledate vrednost našeg dolara, kako se deprecirao u poslednja dva meseca i koliko se povećao u poslednjih pet godina, međunarodni kripto proizvod može zaista prevazići to”, nastavio je. “I zbog toga verujemo da postoje velike prilike. I zbog toga vidimo sve više interesovanja. I to interesovanje je široko rasprostranjeno, širom sveta.”

Prošlog meseca, upravitelj imovine podneo je zahtev Komisiji za hartije od vrednosti i berze za spot bitkoin ETF, što je izazvalo široki rast u sektoru. SEC još uvek nije odobrio spot bitkoin fond.

BlackRock želi “demokratizovati investiranje”

“Verujemo da imamo odgovornost da demokratizujemo investiranje”, rekao je Fink, komentarišući širi rast na tržištu ETF-a i ističući kako su fondovi u zlatu smanjili troškove transakcija za metal. “Sada, sa kriptovalutama, ideja o demokratizaciji te uloge…trošak trenutno za transakciju je prilično visok. Govorimo o poenima, ne o decimalnim mestima.”

Fink je rekao da ne može govoriti konkretno o bitkoinu zbog trenutnog zahteva.

“Sarađujemo sa našim regulatorima”, dodao je. “Ako će ime BlackRock-a biti na tome, uverićemo se da je sigurno i zaštićeno.”