Kraken udeo u američkim trgovanjima na licu mesta dostiže najviši nivo u poslednjih 18 meseci.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Udeo trgovanja Krakena u SAD-u se više nego udvostručio u poslednjih 18 meseci. 
  • Direktor proizvoda Krakena, Shannon Kurtas, je rekao The Block-u da je ovaj porast uglavnom rezultat povećanja broja korisnika na Pro aplikaciji berze.

Kripto berza Kraken je zabeležila više nego dvostruko povećanje učešća u američkom tržištu u poslednjih 18 meseci.

Ovo povećanje se poklapa sa povećanim interesovanjem za Kraken Pro aplikaciju, koja korisnicima omogućava pristup trgovanju, trgovanju na margini i stakingu. Platforma je doživela petostruko povećanje broja korisnika od januara do juna 2023. godine. 

“Primetili smo dramatičan porast korišćenja i aktivnosti klijenata na novoj Pro platformi u odnosu na prethodne platforme”, rekao je Shannon Kurtas, direktor proizvoda Krakena za The Block. “To je segment na kojem smo se fokusirali u poslednjih 18 meseci.”

Kurtas je rekao da se udeo Krakena na globalnom tržištu trgovanja takođe udvostručio u poslednjih 18 meseci, iako još uvek nije tako visok u SAD-u.

Kraken vodi u Evropi

“Na tržištima sa kotacijom u evrima, mi smo već nekoliko godina lider, a naš udeo je porastao sa 35% na malo preko 50% u poslednjih 12 meseci”, rekao je Kurtas. 

Kurtas je dodao da će berza dodati nekoliko funkcionalnosti kako bi poboljšala korisničko iskustvo, kao što su obaveštenja o ceni kako bi korisnici bili informisani o omiljenim tržištima i angažovani na platformi.