Kreg Rajt gubi žalbu protiv Pitera Mekormaka u slučaju klevete Bitkoina

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Kreg Rajt, koji tvrdi da je tvorac Bitkoina Satoshi Nakamoto, izgubio je žalbu u slučaju klevete protiv Pitera Mekormaka.

Kreg Rajt, koji i dalje tvrdi da je izumitelj Bitkoina, izgubio je žalbu u slučaju klevete protiv Pitera Mekormaka.

Rajt je optužio Mekormaka da je oštetio njegov ugled putem niza tvitova 2019. godine, kada je Mekormak tvrdio da je Rajt prevara i da nije izumitelj Bitkoina. U prvobitnoj presudi, sud je utvrdio da su Mekormakovi komentari klevetni, ali na osnovu Rajtovog ponašanja tokom suđenja, smanjio je štetu na samo 1 funtu.

Sud za žalbe u Velikoj Britaniji potvrdio je prethodnu presudu, navodeći da Rajt nije pružio dovoljno dokaza da podrži svoje tvrdnje, prema dokumentu suda danas. 

“Sudije su se složile sa odlukom sudije Čemberlena da smanji njegovu štetu na 1 funtu zbog iznošenja “namerno lažnih” dokaza o ozbiljnoj šteti”, rekao je Mekormak rekao.

Višestruki pravni sporovi

Ova presuda može imati dalje implikacije za Rajta, koji je bio uključen u nekoliko pravnih sporova oko svoje tvrdnje da je Satoshi Nakamoto, uključujući i protiv Magnusa Granata, poznatog kao hodlonaut.

Vesti slede nakon naredbe britanskog sudije Džejmsa Melora u utorak da Rajt položi 516.000 dolara kao obezbeđenje za pravne troškove kako bi nastavio svoj slučaj protiv kripto berzi Coinbase i Kraken. Sudija je rekao da nije uveren u Rajtovu sposobnost da pokrije pravne troškove, navodeći prethodno neskladne izjave o njegovom finansijskom položaju, i upozorio da će slučaj biti odbačen za nekoliko nedelja ako obezbeđenje ne bude pruženo.