Kripto-fokusirani VC vodi seme rundu u startupu za AI podršku korisnicima.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • AwesomeQA, firma za automatizovanu podršku korisnicima, prikupila je 2,8 miliona dolara u web3 seed finansiranju.

Firma za investiranje fokusirana na kriptovalute, North Island Ventures, predvodila je seed finansiranje u iznosu od 2,8 miliona dolara za startap pod nazivom AwesomeQA koji koristi veštačku inteligenciju za automatizaciju odgovora na pitanja korisnika u Discord i Telegram kanalima.

Učestvovali su i drugi fondovi u kripto prostoru, uključujući Coinbase Ventures i Uniswap Labs Ventures.

Automatizovana usluga podrške korisnicima planira da koristi nova sredstva za proširenje tima i poboljšanje svojih prilagođenih obučenih modela veštačke inteligencije. Takođe pruža podršku korisnicima preko 60 web3 kompanija, uključujući AAVE, Dune i Scroll.

“Podrška korisnicima će odigrati ključnu ulogu u uključivanju i zadržavanju sledeće milijarde web3 korisnika”, navodi kompanija.

Kompanija planira da “se razvije u operativni sistem za zajednice, nudeći preduzećima besprekoran platformu za izgradnju, podršku i rast njihovih zajednica uz pomoć veštačke inteligencije.”