KuCoin Pool obustavlja usluge rudarenja bitkoina i lajtkoina

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Uskoro:

  • KuCoin Pool će obustaviti rad od 15. avgusta do daljnjeg.
  • Pool podržava rudarenje bitkoina i lajtkoina i rangira se među najboljim kripto rudarskim poolovima za obe kriptovalute.

KuCoin Pool, kripto rudarski pool koji podržava bitkoin i lajtkoin usluge, će obustaviti rad od 15. avgusta do daljnjeg.

Potez je “u skladu sa evolucijom poslovne strategije KuCoin-a,” rekao je KuCoin, koji takođe operiše kao kripto berza. Portparol kompanije je rekao da će se kompanija fokusirati na svoje osnovno poslovanje i pružiti korisnicima sigurniju i korisnički prijatniju platformu za trgovanje.

“Videćemo da li je potrebno ponovno pokretanje na osnovu tržišta i zahteva korisnika u budućnosti,” rekao je portparol kada je upitan da li će se KuCoin Pool ikada vratiti.

Obustava KuCoin Pool-a dolazi dve godine nakon što je prvi put pokrenut u avgustu 2021. godine. Vest se poklapa sa događajem smanjenja nagrade po bloku za lajtkoin, koji se desio danas i smanjio nagradu po bloku na 6.25 LTC sa 12.5 LTC.

KuCoin Pool trenutno rangira kao 8. najveći za rudarenje bitkoina i 11. najveći za rudarenje lajtkoina, prema podacima sa MiningPoolStats.

Korisnici KuCoin Pool-a

Korisnici KuCoin Pool-a će zadržati “potpuni pristup i kontrolu” nad svojim sredstvima tokom obustave, rekao je KuCoin, dodajući da korisnici treba da migriraju svoje rudarske mašine na alternativne rudarske poolove pre 15. avgusta.

“Molimo vas da budete obavešteni da neuspeh migracije na alternativne rudarske poolove u navedenom roku može uticati na vašu rudarsku zaradu, i KuCoin Pool neće biti odgovoran za eventualne gubitke zarade,” rekao je KuCoin. Takođe je predložio rudarima da naprave rezervne kopije i sačuvaju svoje rudarske zapise i povezane podatke pre 27. avgusta.

Trenutno se KuCoin-ova trgovačka platforma rangira kao 8. najveća po obimu trgovanja na mestu, prema The Block’s Data Dashboard-u.

U junu je KuCoin uvođenjem obaveznih KYC postupaka za sve klijente “bolje usklađen sa primenjivim regulatornim zahtevima.” Ranije ove godine, tužilac države Njujork Letitia James tužila je KuCoin, tvrdeći da je kripto berza neregistrovani broker ili trgovac komoditetima i hartijama od vrednosti.


Izvor: The Block