Lazarus Group osumnjičen od strane CoinsPaid-a za hakovanje u iznosu od 37 miliona dolara.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Firma ponovo obrađuje transakcije nakon što je privremeno zaustavila operacije kao odgovor na napad.
  • CoinsPaid predlaže okrugli sto sa ostalim žrtvama Lazarus grupe.

CoinsPaid ponovo obrađuje transakcije nakon što je privremeno zaustavila uslugu kao odgovor na napad 22. jula. Kompanija sumnja da je napad organizovala Lazarus grupa iz Severne Koreje.

“Verujemo da je Lazarus očekivao da će napad na CoinsPaid biti mnogo uspešniji”, navodi kompanija u saopštenju. “Kao odgovor na napad, tim stručnjaka kompanije je neumorno radio na jačanju naših sistema i minimiziranju uticaja… naše mere bezbednosti i procedure su omogućile CoinsPaid-u da spreči veći gubitak sredstava.”

CoinsPaid navodi da sredstva klijenata nisu pogođena, iako su prihodi bili. Kompanija ističe da je Lazarus grupa navodno hakovala druge kripto organizacije poput Sky Mavis-ove igre Axie Infinity, Atomic Wallet-a i Alphapo-a.

Žrtve Lazarus grupe

Prošlog meseca, forenzička firma za blockchain Elliptic je saopštila da je Atomic Wallet hakovan od strane Lazarus grupe, sa gubicima koji premašuju 100 miliona dolara. Detektiv na blockchain-u ZachXBT je izjavio juče da je hakovanje Alphapo-a verovatno rezultiralo gubitkom od 60 miliona dolara.

60 miliona dolara ukradeno iz vrućih novčanika kripto procesora Alphapo uključuje gubitke koje je pretrpeo CoinsPaid, prema rečima ZachXBT-a. Dve organizacije su povezane jedna s drugom.

“U roku od nekoliko nedelja, CoinsPaid će organizovati okrugli sto sa svim žrtvama Lazarus grupe kako bi najavili novu inicijativu usmerenu na minimiziranje i sprečavanje takvih napada u budućnosti”, navodi kompanija.