Sotheby’s aukcija generativne umetnosti prikupila je 1,2 miliona dolara, rasprodavši se za manje od jednog sata.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Kolekcija od 500 komada rasprodala se za manje od jednog sata, a zatim je generisala stotine hiljada dolara u trgovanju na sekundarnom tržištu.

Poznata aukcijska kuća Sotheby’s prodala je 500 komada generativne umetnosti za manje od jednog sata za 1,2 miliona dolara.

Kreirana od strane umetnice Vere Molnár i nazvana Tema i varijacije, svaki komad digitalne umetnosti je “kreiran odmah po kupovini”, izjavio je Sotheby’s, dodajući da je trgovački obim na sekundarnom tržištu iznosio 400 ethera (oko 754.000 dolara) u satima nakon aukcije.

Sotheby’s je najavio lansiranje svog programa generativne umetnosti prošlog meseca. Uprkos padu prodaje NFT-a, aukcijska kuća je nedavno bila prilično uspešna u aukcioniranju digitalnih dela, uključujući kolekciju koja je nekada pripadala propalom hedž fond Three Arrows Capital.

Aukcijska kuća je saopštila da je prodaja Tema i varijacija “otvorena sa maksimalnom cenom od 20 ethera” (37.600 dolara).

Digitalno delo umetnice Vere Molnár prodato na aukciji. Izvor: Sotheby’s