LeetSwap, vodeći DEX platforma Base, obustavlja trgovanje zbog izveštaja o iskorišćavanju ranjivosti.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • DEX je u tweetu kasno u ponedeljak saopštio da je obustavio trgovanje dok istražuje incident.
  • Stručnjaci za bezbednost su ukazali na podatke sa lanca koji sugerišu da su parovi likvidnosti na LeetSwap-u iskorišćeni za otprilike 340 ETH.

LeetSwap, decentralizovana berza izgrađena na Coinbase-ovom Layer 2 blockchain-u Base, obustavila je trgovanje zbog straha od zloupotrebe.

“Pošto je naš DEX forkovan iz Solidly-a, naša fabrika ima funkciju za privremenu obustavu bezbednosti”, LeetSwap je tvitovao kasno u ponedeljak. “Primetili smo da je neka likvidnost bazena možda kompromitovana i privremeno smo zaustavili trgovanje radi istrage.”

Izjava je stigla neposredno pre nego što je PeckShield, firma za kripto bezbednost, saopštila da je jedan od svojih saradnika iz zajednice prijavio da su parovi likvidnosti na Base-u iskorišćeni za otprilike 340 ETH (oko 630.000 dolara), u tvitu koji citira podatke sa lanca.

“Haker je uspeo da iskoristi LeetSwap, vodeću decentralizovanu berzu na Base-u, da ukrade otprilike 630.000 dolara vrednosti ETH-a iz različitih parova likvidnosti tokena na DEX-u”, rekao je Stiven Ženg, direktor istraživanja u The Block-u.

Obrijana dole loša

Bio je to buran dan za vodeći DEX na Base-u. Vesti o obustavi trgovanja stižu neposredno nakon što je Bald, popularni memecoin, doživeo pad vrednosti nakon što je njegov developer povukao 6.800 ETH (12,5 miliona dolara) iz bazena likvidnosti tokena na LeetSwap-u.

Base Coinbase-a je otvorio svoj mainnet za developere 13. jula. Mreža Layer 2 ima za cilj da ponudi brže i jeftinije kripto transakcije, uz očuvanje sigurnosnih prednosti Ethereuma.