Lens Protocol objavljuje verziju 2, koja integriše ‘Open Actions’ i ERC-6551.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Lens Protocol, decentralizovani društveni medijalni grafikon, objavio je verziju 2 svoje platforme.
  • Ažuriranje uključuje upotrebu standarda tokena ERC-6551 i poboljšanu funkcionalnost spoljnih pametnih ugovora.

Projekat decentralizovanog društvenog grafa, Lens Protocol, objavio je verziju 2 svoje platforme, koja uključuje poboljšanu funkcionalnost spoljnih pametnih ugovora pod nazivom “Open Actions” i standard tokena ERC-6551.

Glavna promena koju donosi druga verzija Lensa je “Open Actions”, funkcija koja omogućava izvršavanje bilo koje akcije spoljnog pametnog ugovora direktno iz objava sadržaja Lensa. Na primer, korisnici mogu kreirati nezamenljive tokene (NFT) na OpenSea ugovoru direktno iz objavljenog sadržaja Lensa.

“Povezivanjem sa bilo kojom web3 društvenom aplikacijom i podrškom za dvosmernu integraciju, Lens Open Actions proširuje kompozabilnost i modularnost samog Lensa”, rekao je tim u saopštenju.

Nova verzija Lens Protocola takođe integriše platformu sa standardom tokena ERC-6551, čime se omogućava da se vlasništvo nad NFT-ima poveže sa drugim sredstvima i da se interaktuje sa aplikacijama.

U ovom novom okviru, vlasništvo nad NFT-ima može biti dodeljeno profilima umesto adresi vlasnika, čime im se omogućava napredna integracija. Na primer, virtuelno zemljište u metaverzumu sada može biti programirano da poseduje svoj Lens profil i da interaguje sa korisnicima zemljišta.

Lens Protocol je lansiran na Polygonu u maju 2022. godine i predstavlja decentralizovani društveni grafikon koji se koristi za izgradnju društvenih medija platformi. Omogućava skladištenje aktivnosti na društvenim medijima putem NFT-ova i podataka na lancu.

U junu je Lens Protocol objavio da je prikupio 15 miliona dolara u rundi finansiranja koju je predvodio IDEO CoLab Ventures. Tim takođe radi na rešenju za skaliranje blokčeina pod nazivom Momoka, koje je dizajnirano da skladišti podatke o transakcijama na društvenim medijima van lanca, dok ih verifikuje na lancu.