Liquidity network Paradigm inkubira novi appchain ‘Paradex’ na Starknetu.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Paradigm, platforma za likvidnost kriptovaluta, inkubirala je appchain pod nazivom “Paradex”.
  • Dizajnirana je sa nedavno lansiranim razvojnim skupom Starknet-a.

Paradigm, institucionalna platforma za likvidnost kriptovaluta, koja se ne sme mešati sa istoimenom firmom za rizični kapital, inkubirala je decentralizovani appchain za stalne derivate na Layer 2 pod nazivom “Paradex”. 

Opisan kao hibridna berza derivata, projekat će integrisati likvidnost iz Paradigma sa transparentnošću i samostalnim čuvanjem karakterističnim za DeFi. Radiće kao sopstveni lanac baziran na razvojnom skupu Starknet-a i rezultat je saradnje između StarkWare-a, saradnika Starnet-a, i Paradigma koja je trajala šest meseci, prema saopštenju. 

Paradigm funkcioniše kao mreža likvidnosti za trgovce kripto derivatima, uslužujući kako sektore centralizovane finansije, tako i sektore decentralizovane finansije. Sa debijem Paradex-a, Paradigm ima za cilj da proširi svoje prisustvo u domenu Layer 2.

“Kada smo počeli da procenjujemo tehnologije skaliranja blockchain-a koje bi omogućile ambicioznu viziju Paradex-a, postalo je jasno da nam je potrebno rešenje koje će ne samo pružiti skalabilnost, već i kontrolu i prilagođavanje”, rekao je Nafaa Hendaoui, šef proizvoda u Paradex-u. 

Ranije ove nedelje, Starknet je predstavio okvir za appchains, olakšavajući kreiranje više blockchain-ova specifičnih za aplikacije unutar svog ekosistema.