Par iz Njujorka optužen za pranje novca hakovanog Bitfinex kriptovaluta postiže sporazum o priznanju krivice.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Par iz Njujorka optužen za pranje milijardi dolara povezanih sa hakovanjem Bitfinexa 2016. godine sklopio je sporazum o priznanju krivice sa saveznim tužiocima.

Par iz Njujorka optužen za pranje 4,5 milijardi dolara kriptovaluta povezanih sa hakovanjem Bitfinex berze 2016. godine sklopio je sporazum o priznanju krivice sa saveznim tužiocima, prema sudskim dokumentima.

Ilija Lichtenštajn i Heder Morgan trebaju prisustvovati saslušanju o priznanju krivice početkom sledećeg meseca. Savezni tužioci tvrde da je par sarađivao sa “drugima poznatim i nepoznatim velikom porotom”, prema sudskim dokumentima. 

Morgan, poznata po svom reper imenu “Razlkan”, uhapšena je zajedno sa Lichtenštajnom prošle godine i optužena za zaveru za pranje novca i zaveru za prevare SAD. Sudija okružnog suda prethodno je potpisao nalog o zaštiti u slučaju, što ukazuje da će biti uključene “klasifikovane informacije nacionalne bezbednosti” koje mogu pristupiti samo osobe sa sigurnosnom dozvolom.

Početkom ovog meseca, Bitfinex je saopštio da je povratio 312.000 dolara u gotovini i skoro 2.000 dolara vrednosti Bitkoin Keša iz hakovanja 2016. godine.