MicroStrategy kupilo još bitkoina

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Softverska firma MicroStrategy je saopštila da je kupila dodatnih 467 bitkoina, čime je ukupno dostigla 152.800, trenutno vrednih oko 4,5 milijarde dolara.
  • Kompanija je takođe prijavila neto dobit od 22,2 miliona dolara za drugo tromesečje, vraćajući se profitabilnosti. 

MicroStrategy, softverska firma koja je poznata po svojim optimističkim ulozima u najveću kriptovalutu na svetu, je saopštila da je kupila još 467 bitkoina prilikom objavljivanja svojih rezultata za drugo tromesečje.

To dovodi ukupno vlasništvo kompanije na 152.800 bitkoina, trenutno vrednih malo manje od 4,5 milijarde dolara, prema CoinGecko-u. 

“U julu, MicroStrategy je kupio dodatnih 467 bitkoina za 14,4 miliona dolara”, rekao je Saylor na Twitteru. To je sledilo izveštaj kompanije u junu o kupovini 12.333 bitkoina, prema prijavi Komisiji za hartije od vrednosti i berze.

Glavni finansijski direktor Andrew Kang je rekao u saopštenju da je kompanija nastavila da gomila bitkoine “u svetlu sve većeg institucionalnog interesovanja, napretka u računovodstvenoj transparentnosti i stalne regulatorne jasnoće”.

Povratak profitabilnosti

MicroStrategy je takođe prijavila neto dobit od 22,2 miliona dolara za drugo tromesečje ove godine u poređenju sa gubitkom od skoro 1,1 milijardu dolara u istom periodu 2022. godine. Kompanija je prijavila digitalni gubitak od 24,1 milion dolara tokom tromesečja, što je značajan pad u odnosu na 917,8 miliona dolara zabeleženih u istom periodu prethodne godine.

Ukupni kvartalni prihodi su bili gotovo nepromenjeni u odnosu na prethodnu godinu i iznosili su 120,4 miliona dolara, rekao je MicroStrategy.

Analitičari u Berenberg Capital Markets-u su prošlog meseca povećali svoju ciljnu cenu za MicroStrategy na 510 dolara sa 430 dolara. MicroStrategy akcije su pale 1,2% u trgovanju nakon zatvaranja na 429,67 dolara, prema TradingView-u


Izvor: The Block