Multichain prekida operacije jer je sestra izvršnog direktora uhapšena u Kini dok je držala 220 miliona dolara sredstava.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Multichain je potvrdio da je njihov izvršni direktor uhapšen u Kini.
  • Rečeno je da je sestra izvršnog direktora prenela 220 miliona dolara nakon što je primećeno neobično kretanje sredstava i sada je i ona uhapšena.
  • Projekat prestaje sa radom kao rezultat toga.

Kros-lančani projekat Multichain je potvrdio, nakon nedelja glasina, da je njihov izvršni direktor Zhaojun uhapšen od strane kineske policije i još uvek je u pritvoru.

Projekat je saopštio da je kineska policija oduzela njegove računare, telefone, hardverske novčanike i mnemoničke fraze. Iako je projekat zaštićen višestranom računarskom obradom, serveri koji pokreću to su bili pod kontrolom Zhaojunovog ličnog servera u oblaku. Kao rezultat toga, kada je uhapšen, oni koji bi obično potpisali takve transakcije su izgubili pristup – zbog čega projekat nije mogao odmah da reši svoje tehničke probleme.

Projekat je napomenuo da su sva operativna sredstva i sredstva investitora bila pod kontrolom Zhaojuna i sada su kod kineske policije.

4. juna, inženjeri tima Multichain su uspeli da reše tehničke probleme projekta nakon što su dobili pristup putem istorijskih informacija sa Zhaojunovog kućnog računara.

7. jula, sredstva su neobično premeštena sa mreže. Platforma cloud servera je pokazala prijavu sa IP adrese u Kunmingu, Kina, prema rečima Zhaojunove sestre, saopštio je projekat. Dva dana kasnije, ona je prenela 220 miliona dolara preostalih korisničkih sredstava – pretežno stabilnih kovanica i ethera – u nove novčanike pod njenom kontrolom.

13. jula, kineska policija je takođe uhapsila Zhaojunovu sestru, saopštio je projekat, a projekat nije siguran u status sredstava.

Zbog nedostatka alternativnih izvora informacija i odgovarajućih operativnih sredstava, tim je primoran da prekine sa radom,” rekao je.

Multichain je takođe objasnio da nije otkrio informaciju da je Zhaojun uhapšen tokom poslednjih nekoliko nedelja zbog lokalnih zakona i propisa. Prvo je rečeno da je došlo do sile više, a kasnije je rečeno da su izgubili kontakt sa izvršnim direktorom ali nisu potvrdili da je uhapšen.