Novogratz kaže da BlackRock-ov Bitcoin ETF ukazuje na dolazak usvajanja

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • CEO kompanije Galaxy, Majk Novogratz, smatra da nedavni zahtevi za spot bitcoin ETF-ovima od strane velikih upravljača imovinom ukazuju na širu usvajanje bitkoina.
  • “Još uvek smo veoma rani u usvajanju ideje da je bitkoin makro imovina”, rekao je Novogratz na Bloomberg TV-u u sredu.

CEO kompanije Galaxy, Majk Novogratz, smatra da će poplava nedavnih predloga za spot bitcoin ETF-ova, ukoliko budu odobreni, biti znak šireg usvajanja kriptovaluta. 

“BlackRock, Invesco, grupa pružalaca ETF-ova, to je pravi znak da usvajanje dolazi”, rekao je Novogratz u sredu na Bloomberg TV-u.

“Razmislite o tome. Leri Fink putuje svetom i razgovara sa najvećim kapitalnim fondovima”, dodao je. “To postaje veoma lako kada on javno kaže da je bitkoin alternativa. Ako ste zabrinuti u vezi sa svojim čuvarom, ETF je veoma jednostavan prvi korak. Tako da mislim da, ukoliko se to desi, to je pečat odobrenja od strane SEC-a i američke vlade da je ovo imovina.” 

Bitkoin kao makro imovina

Uprkos potencijalno pozitivnim uticajima nedavnih zahteva za ETF-ove, Novogratz je rekao da je svet veoma rano na putu ka širem prihvatanju bitkoina.

“Još uvek smo veoma rani u usvajanju ideje da je bitkoin makro imovina”, rekao je Novogratz. “Mislim, pogledajte Leri Finka, koji kaže ‘hej, bitkoin je digitalno zlato ove generacije, to je čuvar vrednosti.’ To je dug put odakle je Leri bio pre četiri ili pet godina.”

BlackRock, najveći upravljač imovinom na svetu, kojim rukovodi CEO Leri Fink, je podneo zahtev za spot bitcoin ETF SEC-u 15. juna. Partner kompanije Galaxy, Invesco, je podneo zahtev za bitcoin ETF pet dana kasnije.