Paradigm angažuje lobistu iz Vašingtona da pomogne u njihovom zalaganju za jasniju regulaciju kriptovaluta.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Tražeći jasnoću usred intenzivnog regulatornog nadzora kriptovaluta, prominentna investiciona firma Paradigm angažovala je iskusnog stručnjaka za politiku.

Paradigm je objavio angažovanje Aleksandra Griva kao svog novog vođe za odnose sa vladom.

Investiciona firma je izjavila da Griv ima “više od decenije iskustva u politici u Vašingtonu i finansijskoj politici”, dodajući da njihov novi zaposleni “pridružuje Paradigmu dok vodi industriju u borbi za jasnije propise.”

“Oduševljen sam što mogu da podelim da danas – nakon decenije u politici u Vašingtonu i šest godina u kripto i kripto politici – se pridružujem @paradigm
 kao vođa za odnose sa vladom,” Griv je rekao na Twitteru.

Paradigm je investirao u vodeće kripto kompanije uključujući Coinbase, MoonPay i OpenSea.

Angažovanje Griva dolazi u vreme oštre rasprave o tome kako će američka vlada regulisati kriptovalute i nemira usled niza akcija usmerenih ka glavnim igračima na tržištu digitalnih sredstava. Berze poput Coinbase-a i Binance-a nastavljaju da budu pod nadzorom, dok američke vlasti pokušavaju da se izbore sa posledicama kolapsa na FTX-u i kripto zajmodavcu Celsius Network.

Paradigm je izjavio da je Griv imao iskustvo lobiranja za kripto dok je radio u kompaniji Tiger Hill Partners. Paradigm su osnovali Met Huang i Fred Ersam.