Paradigm podržani Utopia Labs pokreće USDC bankovne transfere za poslovne subjekte.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Utopia Labs sada omogućava preduzećima da šalju USDC na bilo koji američki bankovni račun bez prolaska kroz centralizovane berze.
  • Ova rešenje ima za cilj poboljšanje interoperabilnosti između fiat i kripto valuta i ubrzanje usvajanja plaćanja kripto valutama.

Utopia Labs, podržana od strane Paradigm-a, je pokrenula prenos USDC stabilne kripto valute za preduzeća sa ciljem ubrzanja usvajanja plaćanja kripto valutama.

Ova nova ponuda omogućava entitetima iz gotovo celog sveta da šalju USDC na bilo koji američki bankovni račun, izjavio je Utopia u četvrtak. Ova akcija ima za cilj da premosti jaz između fiat i kripto valuta i poboljša brzinu i praktičnost transakcija izbegavajući potrebu za prolaskom kroz centralizovane berze.

Utopia je izjavila da američki bankarski sistem nije podržao kripto organizacije i da njihovo rešenje direktno rešava ovaj nedostatak. Preduzeća koja stvaraju, prikupljaju ili šalju novac u kripto valutama mogu plaćati pružaoce usluga, kiriju za kancelarije ili “doslovno bilo koga ko ima američki bankovni račun” putem USDC, rekla je firma.

Utopia je dodala da su potencijalni primeri upotrebe i slanje USDC žica od strane venture kapitalnih fondova portfolio kompanijama i kripto projekti koji povlače svoje prihode sa blockchain-a.

“USDC za B2B plaćanja == dobrota!,” izjavio je CEO Circle-a, Jeremy Allaire, u odgovoru na vesti.

“Moramo isprobati ovo. Rešilo bi mnoge naše probleme i uklonilo potrebu za bankama,” dodao je Kevin Chan, blagajnik UMA-e.

Kako funkcioniše

Preduzeća mogu aplicirati slanjem svojih detalja verifikacije o poslovanju (KYB) i verifikacije o klijentu (KYC) Utopia Labs-u, koji tvrdi da može odobriti aplikacije u roku od manje od dva radna dana.

Nakon odobrenja, preduzeća mogu početi sa slanjem USDC po garantovanoj konverziji 1:1 sa američkim dolarom, uz naknadu od 0,3%, prema njihovoj veb stranici. Prenosi USDC su ekskluzivni za Ethereum blockchain, bez ograničenja i u skladu sa ACH (automatizovano klirinško kuća) transferima – koji se primaju u roku od manje od tri radna dana, rekla je firma.

Iako je usluga dostupna većini zemalja širom sveta, Utopia je dodala da ne podržava kompanije iz Kube, Severne Koreje, Irana, Sirije, Belorusije i Rusije.

Utopia-ina putanja uključuje pružanje mogućnosti prenosa za bilo koji token, ne samo USDC, proširenje na druge blockchain mreže i uvođenje mogućnosti za konverziju fiat valuta u kripto valute.

Pored plaćanja kripto valutama, Utopia Labs takođe nudi upravljanje trezorom za korisnike Safe (ranije Gnosis Safe), omogućavajući zamenu tokena sa likvidnošću preko više od 100 decentralizovanih berzi putem svoje integracije sa 0x Protocol-om.

“So back” smo

Utopia Labs je prikupila 23 miliona dolara u Seriji A finansiranja 2022. godine, koje je predvodio Paradigm, uz učešće Circle Ventures-a i Coinbase Ventures-a.

Paradigm je izazvao konfuziju u maju kada je ova VC firma fokusirana na kripto valute uklonila reference o kripto investicijama sa svoje veb stranice u korist prelaska na veštačku inteligenciju. Firma je ranije podržala projekte koji se kreću od izgradnje decentralizovane berze Uniswap do sada bankrotirane FTX berze.

Ranije ovog meseca, Paradigm je iznenada vratio reference o kripto valutama na svoju veb stranicu, a suosnivač Matt Huang je rekao: “Bilo je pomalo smešno.” Sada je “so back”.