Polygon predlaže nadogradnju MATIC tokena kako bi postali POL.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Polygon je predložio tehničko unapređenje za svoj matični token MATIC.

Polygon, Ethereum rešenje za skaliranje, je predložio tehničko unapređenje za svoj matični token MATIC, kao deo svog Polygon 2.0 puta.

Ukoliko dobije odobrenje zajednice, MATIC će biti konvertovan u Polygon (POL), token koji se može stekovati na više lanaca unutar Polygon ekosistema. Glavni cilj unapređenja je obezbeđivanje skalabilnosti ekosistema bez ugrožavanja sigurnosti.

Prema rečima portparola Poligona, predloženi POL token je namenjen za korišćenje u svim Polygon protokolima, uključujući Proof of Stake (PoS), zkEVM i Supernets. To znači da će omogućiti validatorima Poligona da obezbede transakcije na različitim lancima.

Unapređenje sa MATIC na POL je planirano da bude jednostavno. Vlasnici tokena će biti obavezni da pošalju svoje MATIC tokene na određeni pametni ugovor, koji će zatim vratiti odgovarajući broj POL tokena.

Četiri godine za zamenu MATIC za POL

Poligon je predložio dugačak period od najmanje četiri godine za vlasnike tokena da završe proces unapređenja. Ovaj pristup korisnicima pruža produženi vremenski okvir za prilagođavanje novom tokenu.

Predloženo unapređenje je podložno odobrenju od strane Poligon zajednice. Migracija na POL bi mogla početi u roku od nekoliko meseci, u zavisnosti od saglasnosti zajednice, rekao je tim.