Sigurna novčanik dodaje ‘ERC-4337’ kako bi poboljšala funkcije apstrakcije računa.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Safe, ranije poznat kao Gnosis Safe, dodao je podršku za “ERC-4337”, Ethereum funkciju koja omogućava apstrakciju računa.
  • Apstrakcija računa omogućava novčanicima da funkcionišu kao pametni ugovori i implementiraju napredne funkcionalnosti.

Safe, ranije poznat kao Gnosis Safe, integrisao je “ERC-4337”, Ethereum funkciju koja omogućava apstrakciju računa. Safe, jedan od najvećih pružalaca institucionalnih novčanika, obezbeđuje 60 milijardi dolara digitalne imovine.

ERC-4337, ključna nadogradnja za Ethereum predstavljena od strane osnovnih programera u martu 2023. godine, omogućila je apstrakciju računa (AA) na Ethereumu prvi put putem specijalizovanih pametnih ugovora.

Danas je Safe dodao podršku za ERC-4337 kao dodatak softveru u okviru postojeće AA infrastrukture, koja je deo softverskog skupa pod nazivom Safe Core. Nadogradnja uključuje potpuno pregledanu nadogradnju koja podržava ERC-4337 na modularan način, što potencijalno pruža programerima veću fleksibilnost.

Šta je apstrakcija računa?

Apstrakcija računa omogućava novčanicima da funkcionišu kao pametni ugovori i koriste niz sofisticiranih funkcionalnosti kao što su višefaktorska autentifikacija, društveno oporavak novčanika i fleksibilnost korisnika da obavljaju transakcije sa bilo kojim tokenom.

“ERC-4337 je uzbudljiv dodatak alatu Safe Smart Account i daje programerima fleksibilnost da odaberu tehnologije posrednika sa kojima žele da grade”, rekao je Richard Meissner, suosnivač i tehnički vođa u kompaniji Safe. “ERC-4337, kako sazreva, odigraće ključnu ulogu kao opcija posredovanja za programere koji žele da grade proizvode za milione korisnika.”

Apstrakcija računa nedavno je istaknuta od strane suosnivača Ethereuma, Vitalika Buterina, kao jedan od ključnih napredaka koje mreža treba da implementira. AA je već privukla pažnju velikih kompanija, uključujući Visu, koja testira njene mogućnosti.