Prvi proizvod stUSDT u stvarnom svetu lansiran na TRON blockchainu.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

TRON ekosistem nedavno je dobio svoj prvi proizvod iz stvarnog sveta (RWA), stUSDT, koji funkcioniše putem decentralizovane platforme JustLend. Justin Sun, osnivač TRON-a i član globalnog savetodavnog odbora Huobi-ja, izrazio je svoje uverenje da će stUSDT evoluirati u kripto verziju Alipay-ovog Yu’e Bao-a, proizvoda novčanog tržišta koji nudi Alibaba. Sun je uveren da će on služiti kao most koji povezuje tradicionalna tržišta sa blockchain ekosistemima, pružajući korisnicima kriptovaluta više opcija.

Sa ogromnom globalnom bazom korisnika i tržišnom kapitalizacijom stabilne kriptovalute od 50 milijardi dolara, stUSDT, TRON-ov RWA proizvod, izazvao je značajno uzbuđenje u industriji pri njegovom predstavljanju. On je spreman da posluži kao temelj za TRON-ove RWA napore. Platforma stUSDT je posvećena smanjenju jaza između maloprodajnih i institucionalnih investitora, istovremeno povezujući kripto svet sa stvarnim svetom. stUSDT obezbeđuje jednake mogućnosti za sve da investiraju u RWA. Ovo je prvi poduhvat u TRON ekosistemu koji tokenizuje RWA i predstavlja ih zajednici.

stUSDT, TRON-ov odgovor na stETH na Lido protokolu, je decentralizovani token koji služi kao dokaz ulaganja u RWA i njegovi vlasnici mogu ostvarivati pasivne prihode od stvarnih svetovnih sredstava. stUSDT uvodi više decentralizovanih i robustnih mehanizama upravljanja sredstvima. Krajnji cilj stUSDT-a je optimizacija mogućnosti povrata za korisnike na lancu od stvarnih svetovnih sredstava. Pokrenut od strane RWA DAO, stUSDT se operiše od strane JustLend DAO u skladu sa sporazumom o čuvanju između ove dve strane. JustLend DAO se ponosi najvećim TVL-om na TRON-u i rangira se među najboljim DeFi projektima. Pored toga, TRON ima najveću cirkulirajuću ponudu USDT-a (preko 46 milijardi dolara) i TVL koji je drugi samo iza Ethereuma, što će takođe doprineti organskom rastu stUSDT-a. Tim stUSDT-a je uveren da će videti priliv novih korisnika i širu ekspanziju TRON ekosistema u celini.

U tradicionalnoj finansiji, Yu’e Bao, Alipay-ov proizvod novčanog tržišta, postao je praktična opcija za učesnike na tržištu. TRON-ov stUSDT, baziran na TRON-u, pozicioniran je kao Yu’e Bao Web3, čiji debi otkriva novo poglavlje za TRON ekosistem da potencijalno replicira uspešnu priču Alipay-a. Baš kao što je Alipay otvorio tržište sa svojim uslugama plaćanja pre širenja baze korisnika sa Yu’e Bao-om, TRON je učvrstio svoju vodeću poziciju u Web3 infrastrukturi plaćanja širom sveta, pre nego što ekosistem krene ka novim visinama putem lansiranja stUSDT-a.

Slično kao Yu’e Bao Alipay-a, stUSDT omogućava korisnicima da ostvaruju pasivne prihode i povlače svoja sredstva u bilo koje vreme, istovremeno uživajući u transparentnosti, sigurnosti i nepromenljivosti koje donosi blockchain tehnologija. stUSDT pruža širok spektar mogućnosti korisnicima povezivanjem sredstava na lancu sa stvarnim svetovnim sredstvima. Podržan snažnim TRON ekosistemom, platforma se zalaže za pristup usmeren na korisnika i služi kao dinamički most za dalje olakšavanje integracije blockchain-a sa tradicionalnom finansijom, spremna da pokrene sledeću fazu rasta u industriji blockchain-a.