Web3 i tehnologija blokčejna su važni za inovacije u gejmingu.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Web3 obuhvata mnoge aspekte tehnologije blockchain-a, virtuelne ekonomije i DeFi. Da bi igre zaista dosegle sledeću generaciju angažmana i zadržavanja igrača, web3 nudi jedinstvenu i sigurnu alternativu za vlasništvo nad igračkim sredstvima, ekonomije igranja i izgradnju zajednice. 

Iako mnogi studiji za igre vide prednosti uključivanja tehnologije blockchain-a u svoje igre, imaju problema zbog toga koliko je teško graditi na blockchain-u. Frustracija mnogih igrača sa Web3 igrama je takođe opravdana. Većina “igara” su samo spekulativna ulaganja i pozitivno ojačavajuće ekonomske petlje koje formiraju ekonomije zasnovane na ponzi shemi. Međutim, dok je industrija “hajpovala” spekulacije, prave igre su tiho gradile za dugoročno. 

Da bi blockchain igre dosegle nivo masovne usvajanja, fokusiranje na stvaranje sjajnih igara je ono što zaista ima značaja – a ne stvaranje igračkih sistema koji podstiču spekulacije. Kako vreme prolazi i blockchain pokretane igre dalje smanjuju mnoge vrste trenutnih trenutnih trenutaka koje igrači doživljavaju, NFT-ovi će biti mnogo manje vidljivi na prednjem kraju za igrače. Ovo će olakšati raspoloženje mnogim tradicionalnim igračima koji su podigli zidove između sebe i Web3 i znatno povećati usvajanje. Izuzetno je važno stvoriti ekonomiju tako da ne-finansijski vođeni učesnici mogu koegzistirati sa njom na harmoničan način.

Uključivanje igrača u proces izgradnje igre ključno je za rast velike, strastvene baze fanova i dugotrajne igre. Dok učesnici blockchain igara koji se fokusiraju na kolekciju i spekulaciju digitalnih sredstava imaju vrednost za svoj odgovarajući igrački ekosistem, razvojni programeri igara moraju se pobrinuti da im se ne posvete na način da izgube igrače koji se fokusiraju na zabavu. Na kraju krajeva, publika igrača koja je voljna da potroši novac na igre isključivo radi zabave je kohorta koja pokreće virtuelnu ekonomiju – izbacite ih iz jednadžbe

Današnji igrački ekosistem koji imamo je zatvoren, što dobro funkcioniše, ali igrački ekosistem koji ćemo svi zajedno stvoriti će biti 100 puta bolji. Trenutno, svaki razvojni programer igara mora sve sam graditi, bilo da se radi o tržištu, programu za stvaraoce ili okviru za UGC. Sa Blockchain-om, sve ove aplikacije mogu se napraviti nezavisno od igre i mogu ih integrisati svi. Nezavisni programeri će imati pristup istim supermoćima rasta kao i najveći razvojni programeri na svetu.

Potrebno je puno učenja da bi se shvatilo koliko je Web2 ograničen, ali kako Web3 evoluira igre i dalje, svi će početi da shvataju moć ekosistema koji se gradi zajednički. Omogućava kontinuiranu inovaciju i kompozabilnost koja će pokretati napredak u industriji igara. Blockchain će omogućiti manjim programerima pristup alatima koje obično mogu koristiti samo najveći studiji, što znači da će igrači dobijati sve bolje igre.

Za razvojne programere igara koji žele postići razmeru, smanjiti troškove i smanjiti rizik ulaska u Web3, Stardust Gaming Appchains je pravi izbor. Kako studiji igara žele da uključe Web3 komponente i skaliraju svoje igre na infrastrukturi specifičnoj za aplikaciju koja podržava brojne blockchain-ove, Stardust nudi bez trenja iskustvo tako da programeri igara mogu raditi ono što najbolje znaju: graditi sjajne igre.

Ovaj post je naručen od strane Stardust i ne služi kao svedočanstvo ili preporuka od strane The Block. Ovaj post je samo informativne svrhe i ne treba se oslanjati na njega kao osnovu za investicije, poreske, pravne ili druge savete. Trebali biste obaviti sopstveno istraživanje i konsultovati nezavisne savetnike i savetnike o pitanjima koja se raspravljaju u ovom postu. Prošli rezultati bilo koje imovine nisu pokazatelj budućih rezultata.