Reddit, cene Fortnite tokena padaju nakon što je Crypto.com najavio porast.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Tokeni zajednice subreddit-a Moon i Brick su prošle nedelje skočili, da bi odmah potom pali nakon što je trgovačka platforma Crypto.com objavila belešku kojom je proslavila rast.
  • S obzirom da su trgovački obim smanjen, oba tokena su pala za više od 20% u poslednjih 24 sata.

Cena tokena zajednice subreddit-a Moon i Brick je prošle nedelje naglo porasla usled ogromnog povećanja trgovačkog obima. Međutim, od tada se uzbuđenje čini da je splasnulo, s obzirom da je cena svakog tokena pala za više od 20% u ponedeljak.

Moon token zajednice za Reddit-ovu r/CryptoCurrency zajednicu, koja broji više od 6,5 miliona članova, skočio je na skoro 0,58 dolara 19. jula sa otprilike 0,09 dolara 16. jula, kada je trgovačka platforma Crypto.com objavila da je listirala token. Trgovački obim je takođe naglo porastao, dostigavši oko 3 miliona dolara u sredu.

Milioni Reddit NFT avatara su izrađeni od kada je platforma omogućila njihovu dostupnost, a kolekcionarski predmeti su stekli više od 14 miliona “jedinstvenih vlasnika” i generisali više od 32 miliona dolara u prodaji, prema Dune analitičkoj kontrolnoj tabli.

Token zajednice Fortnite-a gubi na snazi

Token zajednice Fortnite subreddit-a nazvan Brick, koji se prema Crypto.com “dodeljuje kao nagrada” onima koji doprinose r/Fortnite, takođe je skočio u ceni prošle nedelje, naglo porastavši na oko 0,10 dolara 19. jula sa 0,01 dolara 17. jula, prema CoinGecko podacima. 

Crypto.com je objavio belešku u ponedeljak komentarišući “porast” oba tokena u poslednjih nekoliko dana. Međutim, obim i cena oba tokena su opale u poslednjih 24 sata.

Moon se trgovao po ceni od 0,33 dolara u 12:19 p.m. ET, dok je Brick bio malo ispod 0,05 dolara, prema CoinGecko podacima.

Obim za Moon je opao sa preko 1 milion dolara 23. jula na oko 200.000 dolara do sada u ponedeljak. U slučaju Brick-a, obim je opao sa oko 210.000 dolara 23. jula na samo 26.000 dolara do sada u ponedeljak.

“Tržišta su spekulisala da je nedavna promena Reddit-ovih Uslova korišćenja … verovatno bila katalizator za porast cena,” rekao je Crypto.com u ponedeljak. Reddit je izgleda promenio svoje Uslove korišćenja 16. jula kako bi rekao da korisnici mogu trgovati tokenima zajednice i avatarima.