Securitize lansira tokenizovanu sigurnost u Evropi

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Securitize ima za cilj da bude prva firma koja će ponuditi tokenizovano izdavanje i trgovinu hartijama od vrednosti u SAD-u i Evropi. 

Securitize, blockchain firma specijalizovana za tokenizaciju realnih sredstava, počela je izdavanje tokenizovanih hartija od vrednosti u Evropi koje predstavljaju vlasništvo u španskom investicionom fondu za nekretnine Mancipi Partners.

Akcije će biti tokenizovane na Avalanche blockchainu, a sekundarna trgovina će početi u septembru. 

Ova implementacija dolazi skoro mesec nakon što je Generalni sekretarijat za trezor i međunarodne finansije Španije odobrio firmi da izda digitalne hartije od vrednosti malom broju preduzeća i investitora pod nadzorom “peskovnika”.

Nakon što peskovnik period istekne nakon otprilike šest meseci i firma dobije odobrenje od Evropske unije za pilot režim, Securitize planira da izdaje, upravlja i trguje tokenizovanim hartijama od vrednosti u Španiji i šire u EU. 

Evropska preduzeća

“Securitize je sada prva firma koja može da izdaje i trguje tokenizovanim hartijama od vrednosti i u SAD-u i u Evropi, i prva firma koja to radi u okviru novog pilot režima EU za digitalna sredstva”, izjavio je suosnivač Securitize-a, Karlos Domingo, rođen u Barseloni. “Evropska preduzeća će biti veliki korisnici ove inovacije, pružajući im novi način za prikupljanje kapitala putem primarnih emisija kapitala, kao i mogućnost poreskih olakšica i likvidnosti putem sekundarne trgovine.”

U maju je Securitize partnerirao sa upravljačem sredstava Hamilton Lane kako bi ojačao izloženost investitora prema ponudama tokenizovanih hartija od vrednosti.