Singapurin Temasek trenutno nema interesovanje za kriptovalute: CNBC

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Rohit Sipahimalani, glavni investicioni direktor Singapurskog suverenog fonda, rekao je za CNBC da je teško ulagati u kripto kompanije usled regulatorne neizvesnosti.
  • Temasek je pretrpeo gubitke od 275 miliona dolara na svojoj investiciji u FTX.

Temasek Holdings, investicioni fond države Singapur sa portfoliom vrednim 286 milijardi dolara, isključuje mogućnost ulaganja u kripto vezane investicije u bliskoj budućnosti.

Rohit Sipahimalani, glavni investicioni direktor Temaseka, rekao je za CNBC u utorak da postoji “mnogo regulatorne neizvesnosti u kripto prostoru”.

“Mislim da bi bilo veoma teško za nas da napravimo još jednu investiciju i razmenu usred sve ove regulatorne neizvesnosti”, rekao je Sipahimalani.

Sipahimalani je dodao da Temasek nikada nije imao nameru da ulaže u kriptovalute.

“Nikada nismo tražili ulaganje u kriptovalute. Čak i investicija u FTX, razmišljali smo o ulaganju u razmenu, što nam je omogućilo prihod na osnovu naknada, bez razmišljanja o riziku bilansa ili bilo kakvim trgovinskim rizicima”, rekao je Sipahimalani.

Temasek može razmotriti ulaganje u kriptovalute u budućnosti. “Ako imate pravi regulatorni okvir, i mi smo zadovoljni njime, i imate pravu investicionu priliku, nema razloga da ne razmotrimo to”, nastavio je Sipahimalani.

“Ali, kao što sam rekao, u ovom trenutku, ne bismo bili komforni sa ulaganjem u razmene s obzirom na trenutno stanje stvari.”

Gubici Temaseka na FTX-u

Sentiment Temaseka dolazi nakon što je suvereni fond pretrpeo gubitke od 275 miliona dolara nakon kolapsa FTX-a u novembru.

U maju, Temasek je saopštio da je smanjio nadoknade zaposlenima koji su bili uključeni u investiciju u FTX, navodeći da iako nije bilo nepravilnosti od strane investicionog tima u donošenju preporuke za investiciju, investicioni tim i viši menadžment treba da budu “konačno odgovorni za donošenje investicionih odluka”.