Star Atlas nudi mogućnost zarade od mobilnih igrača, “zlatne ulaznice” u borbi za opstanak.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • CEO Michael Wagner je u sredu obratio nekoliko stotina članova Star Atlas zajednice, izlažući kratkoročnu i dugoročnu strategiju kompanije.
  • Star Atlas planira da predstavi browser i mobilnu igru u nadi da će generisati prihode i produžiti vreme trajanja.

U još jednom znaku koliko je hladna kripto zima postala za neke od najuspešnijih blockchain projekata, CEO Star Atlas-a se obratio na Discord-u u sredu u nadi da će povećati prihode u potrazi za investitorima.

Govoreći samo nekoliko stotina od preko 190.000 članova Star Atlas Discord servera, CEO Michael Wagner je izneo novu viziju kompanije koja uključuje fokusiranje na jeftinije projekte u gaming industriji.

Wagner je rekao da se nada da će početi sa lansiranjem nove verzije online browser igre pod nazivom Sage za otprilike tri nedelje.

“Ovo će biti jednostavniji korisnički interfejs”, rekao je Wagner. “To je 2D okruženje … ali opet, sve stvarne mehanike na mainnet-u sa stvarnim ekonomskim ishodima za vas.”

Predstavljanje 2D browser igre je daleko od visokoprofilne 3D sci-fi igre koja je razvijana od 2020. godine, a koja je smatrana jednim od, ako ne i najambicioznijim kripto gaming projektom. Star Atlas je predstavljen kao brend velikobudžetne, masovno multiplayer online role-playing igre koja može privući mainstream igrače u blockchain prostor.

Projekat je takođe bio jedna od najznačajnijih web3 igara koje su razvijane na Solana blockchain-u.

Više vremena i ‘zlatne ulaznice’

Sada izgleda da Wagner, uz pomoć Sage-a i lansiranja mobilne prateće igre, može promeniti sudbinu Star Atlas-a.

“Mobilna aplikacija je, po mom mišljenju, neverovatna prilika za rast baze korisnika”, rekao je. “Sa perspektive kompanije, to zapravo pruža mogućnost generisanja prihoda od nove vrste imovine, što je očigledno korisno za stvari poput vremena trajanja.”

Ranije ove nedelje, projekat koji je nekada bio slavljen zbog prodaje skoro 200 miliona dolara vrednih NFT-ova – poput virtuelnih svemirskih brodova – objavio je da je smanjio broj zaposlenih na osnovnu grupu od 45 zaposlenih. To predstavlja smanjenje od oko 80% u odnosu na prošlogodišnji vrhunac od 235 zaposlenih.

Kompanija je takođe objavila ove nedelje sažetak u obliku tačkica u kojem se navodi da smanjenje broja zaposlenih i fokusiranje na jeftinije igranje mogu pomoći projektu da prikupi svež kapital. 

Pre nego što je odgovorio na pitanja zajednice i nakon što je govorio o smanjenju broja zaposlenih, Wagner je otvorio diskusiju u stilu gradskog veća promovišući postojeću zajednicu na “1,5 miliona dolara promocije događaja”.

“Svi koji žele da učestvuju u ovoj promociji moraće da kupe i poseduju brodove”, rekao je pre nego što je opisao nadolazeću lutriju. “Nazivamo ih zlatne ulaznice … i nedeljno možete učestvovati u ovim izvlačenjima.”