Stepn kreator poklanja preko 400.000 dolara u kriptovaluti kako bi privukao interesovanje za novu video igru.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Find Satoshi Lab će nagraditi više od 2 miliona GMT tokena u tromesečnom takmičenju koje ima za cilj stvaranje interesovanja za novu kripto video igru pod nazivom Gas Hero.

Find Satoshi Lab, tvorac blockchain-powered fitness aplikacije Stepn, će pokloniti više od 2 miliona GMT (oko 420.000 dolara) u cilju promovisanja svoje nadolazeće video igre pod nazivom Gas Hero.

U takmičenju koje će trajati tri meseca, Find Satoshi Lab će nagrađivati pobednike GMT tokenima za kreiranje i dizajn avatara, ili “heroja”, koji bi mogli biti prikazani u igri Gas Hero.

“Pobednici će biti odabrani na osnovu originalnosti teme, kvaliteta dizajna i pozadinske priče”, navodi se u saopštenju kompanije.

Web3 igra se očekuje da će biti lansirana kasnije ove godine, kaže Find Satoshi Lab. GMT služi, između ostalog, kao token za upravljanje i ima tržišnu kapitalizaciju od preko 230 miliona dolara, prema CoinGecko.

Izgradnja zajednice

“Kako se brzo približavamo lansiranju Gas Hero, želeli smo da našu zajednicu uključimo od samog početka, jer oni igraju tako važnu ulogu”, rekao je Džoni Lau, glavni igrački oficir Find Satoshi Lab, u saopštenju.

Velika nagradna igra Find Satoshi Lab-a naglašava koliko je važno izgraditi zajednicu za razvojne programere blockchain igara, budući da su većina kripto igara imale problema da privuku pažnju šire publike. Volatilnost tržišta i dugotrajni pad otežali su promociju novih igara.

Stepn, koji je izgrađen na Solana blockchainu, jednom od najbržih i najjeftinijih, objasnio je Šiti Manghani, glavni operativni direktor Stepn-a, pristup kompanije.

 “Može biti mnogo Solana i Aptosa, i infrastrukturnih projekata, oni imaju svoje mesto”, rekla je. “Ali morate pronaći potrošačke aplikacije na kojima možete graditi. Igre su jedna od njih, u kojima smo veoma vešti.”

Kripto svetle tačke

Iako je web3 gejming donekle usporio, bilo je nekoliko svetlih tačaka, uključujući Stepn koji je napravio napredak sa Apple-om. Prema Manghani, fitness aplikacija trenutno ima oko pola miliona mesečnih korisnika.

Još jedna kripto igra, NFL Rivals, nedavno je objavila da je premašila više od 1 milion preuzimanja.

Stepn-ov napredak u savladavanju stroge politike Apple App Store-a mogao bi se na kraju pokazati kao značajan korak. Aplikacija je dobila odobrenje koje omogućava korisnicima iPhone-a da trguju Stepn-ovim in-game NFT-ima, a da ne moraju napuštati aplikaciju i koristiti spoljni marketplace.

Apple je istorijski bio ili otporan na kripto bazirane aplikacije za pametne telefone ili je lansiranje na iPhone-u bilo preskupo zbog politike uzimanja 30% prihoda od transakcija unutar aplikacije. Stepn je takođe uspeo da pregovara o integraciji Apple Pay-a sa proizvođačem iPhone-a.

Konceptna umetnost video igre Gas Hero. Izvor: Find Satoshi Lab