Uniswap uklanja HEX token sa interfejsa

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Uniswap je uklonio token HEX sa svog interfejsa.
  • Ova odluka dolazi dva dana nakon što je SEC u tužbi tvrdio da je HEX neregistrovana hartija od vrednosti i takođe je spomenuo Uniswap u slučaju.

Uniswap, najveći decentralizovani protokol za razmenu, uklonio je token HEX sa svog interfejsa nakon što ga je američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) proglasila neregistrovanom hartijom od vrednosti ranije ove nedelje.

Token HEX se prikazuje na listi “nepodržanih” tokena na Uniswap-ovom interfejsu sa opštom napomenom da protokol blokira tokene “koji krše zaštitne znakove, koji su se pokazali kao prevare ili na osnovu drugih pravnih razmatranja”.

Iako Uniswap uklanja tokene sa svog interfejsa, to ne znači da se ne mogu trgovati putem decentralizovanog protokola, jer se delisting događa samo na nivou front-enda. Svi novčanici na alternativnim veb sajtovima, poput ovog za Uniswap, i dalje mogu trgovati delistovanim tokenima ili mogu direktno komunicirati sa pametnim ugovorom protokola kako bi to uradili.

HEX proglašen neregistrovanom hartijom od vrednosti od strane SEC-a

Ranije ove nedelje, SEC je proglasio HEX za neregistrovanu hartiju od vrednosti u tužbi protiv Richarda Schuelera, poznatog na internetu kao Richard Heart, i njegovih projekata Hex (HEX), PulseChain (PLS) i PulseX (PLSX), tvrdeći da je prikupio preko 1 milijardu dolara putem tri različite ponude neregistrovanih hartija od vrednosti počevši od 2019. godine. SEC je takođe tvrdio da je Heart prevario investitore koristeći njihova sredstva za lične troškove u tužbi podnesenoj u ponedeljak. PLS i PLSX tokeni su i dalje aktivni, ali nisu dostupni na Uniswap-u.

SEC je takođe spomenuo Uniswap u tužbi kada je opisao zašto je izabrao američki Okružni sud za Istočni okrug Njujorka kao mesto za slučaj. SEC je rekao da je izabrao to mesto jer se mnoge od opisanih transakcija u tužbi odvijaju na Uniswap-u, koji ima programere smeštene u Bruklinu. “Mesto je odgovarajuće u ovom Okrugu jer se mnoge transakcije kripto sredstava opisane u ovom slučaju odvijaju na Uniswap-u, takozvanoj decentralizovanoj platformi za trgovanje kripto sredstvima čiji su programeri smešteni u Bruklinu. Heart je specifično dizajnirao PulseX kao fork Uniswap-a”, rekao je SEC u tužbi. “Dodatno, barem jedan investitor PulseChain-a i PulseX-a živi u ovom Okrugu.”


Izvor: The Block