Wintermute premešta 4% zaposlenih u Singapur: Bloomberg

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Wintermute proširuje svoje prisustvo u Aziji.
  • Marketinška firma premješta 4% svojih zaposlenika u Singapur, prema Bloomberg News.

Wintermute je najnovija kriptovalutna firma koja planira proširenje na azijskom tržištu. 

U intervjuu za Bloomberg News, izvršni direktor marketinške firme je rekao da će se tokom narednih nekoliko mjeseci oko 4% zaposlenika firme preseliti u Singapur. Yoann Turpin, suosnivač ove britanske firme, će biti među zaposlenima koji će se preseliti u Singapur.

Ove izjave dolaze nakon što je Circle dobila dozvolu za digitalne tokene u Singapuru.

Takođe, Gemini je izjavio da planira zaposliti više od 100 radnika u Aziji kao dio svoje ekspanzije u regionu. Kripto firma FalconX takođe planira proširenje na azijsko tržište, a takođe je aplicirala za dozvolu za digitalne tokene u Singapuru, prema izvještaju Bloomberga. 

Ranije ovog mjeseca, visoki sudovi u Singapuru su priznali kriptovalute kao imovinu koja se može držati u povjerenju. U junu, Monetarna vlast Singapura je objavila bijelu knjigu u kojoj su navedeni industrijski standardi za različite vrste digitalne imovine. 

Wintermute, osnovan 2017. godine, pruža likvidnost na preko 50 berzi, uključujući Coinbase i Kraken. Takođe je vodeći investitor u ovom tržištu.