Zakon o stabilnim kriptovalutama napreduje u američkom Domu nakon napetog dana rasprave.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Odbor za finansijske usluge Doma predstavnika usvojio je sveobuhvatan regulatorni okvir za stabilne kriptovalute u SAD-u, ali izgledi da će zakon postati stvarnost su upitni nakon što su pregovori između demokrata, republikanaca i Bijele kuće propali ove nedelje.

Odbor za finansijske usluge Doma predstavnika usvojio je sveobuhvatan regulatorni okvir za stabilne kriptovalute u SAD-u, ali po stranačkim linijama nakon što su propali dugoročni bipartizanski pregovori oko zakona.

Predsedavajući Odbora za finansijske usluge Doma, Patrik Mekenri iz Republikanske stranke iz Severne Karoline, okrivio je Bijelu kuću za zastoj, dok su demokrate u odboru tvrdile da republikanci žure sa procesom.

Zakon je odobren od strane odbora glasanjem 34-16, pri čemu je nekoliko demokrata iz odbora glasalo protiv svojih starijih članova, uz jednoglasnu podršku republikanaca za zakonodavstvo. Glasanje je bilo slično glasanju juče u odboru za napredak regulatorne reforme kripto tržišta.

Demokrate su protestovale protiv glasanja o zakonu ranije tokom dana kroz niz proceduralnih manevra kako bi usporile postupak, uz tvrdnje da republikanci mogu sačekati sa glasanjem o zakonu do septembra ili kasnije. Bipartizanski kompromis oko zakona izgledao je verovatno sve do ranije ove nedelje. Ostaje da se vidi da li bi pregovori mogli biti obnovljeni kako bi zakon imao realnu šansu da postane stvarnost.

Odvojeni kripto-povezani predlog o samostalnom čuvanju takođe je prošao odbor glasanjem po stranačkim linijama, što ukazuje da je malo verovatno da će biti usvojen kao zakon zbog podeljene kontrole Kongresa.